diumenge, 24 d’abril del 2011

Cafè aromatitzat a la taronja segons recepta i consells de l'Alex R.


Alex, ja fa uns dies que em vas aconsellar de provar de fer un cafè aromatitzat a la taronja. Aquest cap de setmana l'he provat i el resultat ha estat excel·lent. Es cert que ara venen cafès amb aromes variats, a la vainilla, a la regalèssia, per que no, doncs, a la taronja?

A partir d'una càpsula Roma de Nespresso i d'alguns talls de pell de taronja ben neta m'he posat a la feina. Enseguida m'ha vingut la pregunta de si posar primer la taronja i després el cafè, o be el cafè primer i després la taronja. En el primer cas el vapor passa per la taronja abans de fer el cafè. En el segon cas el cafè és el que passa a través de la pell de la taronja. He preferit la primera opció que em sembla més respectuosa amb la taronja i potser també més delicada. 

A més, com la meva cafetera té una reductor opcional per permetre fer un cafè més curt, l'he utilitzat per separar la taronja del cafè. Així doncs he posat un primer pis de taronja i un segon pis separat amb el cafè. El vapor ha pogut travessar la taronja sense mesclar-se amb el cafè extraient-ne completament l'aroma. Aquest s'ha desprès en quant han sortit les primeres gotes de cafè aromatitzar a la taronja.



3 comentaris:

  1. Hola Joan, trobe que provaré aquesta combinació, prou sugerent.....paco

    ResponElimina
  2. Avui l'hem pres amb un pastís de taronja i xocolata i estava deliciós.

    ResponElimina
  3. La taronja té un aroma especial, lliga molt amb quasi tot.
    si t'ha quedat un tros de pastisset, menja-te'l , no fos cas!!!!
    Salut

    ResponElimina