Veiem doncs la base dels sushis i dels makis.
Per fer l'arròs:
- 300 g d'arròs del nostre o de la Camarga si sou a França (oblideu els basmati i companyia!)
- 33 cl d'aigua
- vinagre d'arròs (o normal si no en teniu d'altre)
- sal
Netegeu bé l'arròs passant-lo per aigua fins que ja no surti gaire blanca. Deixeu-lo escórrer uns minuts. Poseu en una olla l'arròs i l'aigua. Tapeu perquè el vapor no s'escapi i enceneu el foc. Quan sentiu que bull, baixeu el foc i deixeu-lo coure sense destapar-lo mai fins que ja no sentiu soroll de l'aigua. Apagueu el foc i deixeu-lo uns minuts més tapat perquè acabi de coure. Retireu-lo del foc i poseu-lo en un recipient gran. Tireu-hi una mescla de vinagre i sal (3 o 4 cullerades soperes) i remeneu l'arròs. Deixeu-lo refredar. Per fer els sushis:
- Peix fresc (salmó, tonyina, etc)
- Fulles seques de nori
- Peix fresc (salmó, tonyina, etc)
- Cogombre, pebrot, barretes de surimi, etc (opcional)


Potser hauries de considerar això: the sushification of paella or the "Sushified paella"
ResponEliminahttp://kitchen-masochist.blogspot.com/2010/03/paella-sushified.html
Ori