dissabte, 11 de setembre del 2010

Sushis i Makis

Per fer sushis no cal gran cosa més que una mica de paciència i de ganes. Els makis són un pel més fàcils doncs es fan de 6 en 6. Anem a veure com fer la versió més simple de sushis i makis. Amb una mica d'imaginació es poden fer mil combinacions amb diferents tipus de peix i de verdures com el cogombre, el pebrot, etc. Si algun dels comensals té certa apatia al peix cru, res no impedeix posar el peix uns minuts al forn o bé utilitzar barretes de surimi.

Veiem doncs la base dels sushis i dels makis.







Per fer l'arròs:
  • 300 g d'arròs del nostre o de la Camarga si sou a França (oblideu els basmati i companyia!)
  • 33 cl d'aigua
  • vinagre d'arròs (o normal si no en teniu d'altre)
  • sal
Netegeu bé l'arròs passant-lo per aigua fins que ja no surti gaire blanca. Deixeu-lo escórrer uns minuts. Poseu en una olla l'arròs i l'aigua. Tapeu perquè el vapor no s'escapi i enceneu el foc. Quan sentiu que bull, baixeu el foc i deixeu-lo coure sense destapar-lo mai fins que ja no sentiu soroll de l'aigua. Apagueu el foc i deixeu-lo uns minuts més tapat perquè acabi de coure. Retireu-lo del foc i poseu-lo en un recipient gran. Tireu-hi una mescla de vinagre i sal (3 o 4 cullerades soperes) i remeneu l'arròs. Deixeu-lo refredar.

Per fer els sushis:
  • Peix fresc (salmó, tonyina, etc)
Per fer els makis:
  • Fulles seques de nori
  • Peix fresc (salmó, tonyina, etc)
  • Cogombre, pebrot, barretes de surimi, etc (opcional)
Per preparar els sushis i els makis us caldrà una mica de pràctica, però us asseguro que s'agafa ràpidament. El millor que podeu fer és començar per mirar el vídeo que us he preparat. Crec que és la millor manera d'entendre-ho.

1 comentari:

  1. Potser hauries de considerar això: the sushification of paella or the "Sushified paella"

    http://kitchen-masochist.blogspot.com/2010/03/paella-sushified.html

    Ori

    ResponElimina