Fa un bon moment que no pujo res al blog. No és que l'hagi oblidat i tampoc que n'hagi perdut l'interès. Lluny d'això. Però hi ha moments en què un està més llençat i d'altres que ho està menys. Posar-se de tant en tant (en el seu sentit original d'aturar-se o cessar temporalment una activitat) és un bon costum; ens permet veure-hi més clar.
Per aquest primer post de l'any uns bons fideus a la cassola. Plat casolà com n'hi ha tant d'altres però que porta certament un bon gust de tradició i de menjar de diumenge.
Jaume Fàbrega, a "El gust d'un poble", explica com la paraula fideu té el seu origen en la llengua àrab parlada a la península Ibèrica (fidaw) i que el plat com a tal ja és present als receptaries medievals. Si encara avui el preparem per alguna bona raó serà.
Plat senzill i gustós, ràpid i que requereix pocs ingredients. Aquest és el seu secret d'eterna joventut.
Per 4 persones avui he utilitzat 8 costelles de porc, una ceba petita, dos cullerades de tomàquet fregit, un bon raig d'oli i com en tenia la possibilitat, un parell de trossos de pernil sec d'aquells que ja no hi ha qui se'ls mengi. En comptes de sal jo utilitzo un parell de pastilles de gelatina de brou de carn que dóna molt bon gust.
Per preparar-los comenceu per refregir les costelles per tots els costats en l'oli ben calent. Quan ja són ben rossos afegiu-hi la ceba picada i deixeu-la suar una estona. Afegiu el brou en gelatina i deixeu que les costelles caramel·litzin una mica. Dos cullerades soperes de tomàquet (no oblideu d'afegir-hi una mica de sucre si creieu que es un pèl àcid). Quan agafi color cobriu tot plegat d'aigua i deixeu-ho coure uns bons deu minuts. Finalment i tirem els fideus que couran uns 7 minuts segons les indicacions que vinguin en el paquet.
Aquí a França els fideus gruixuts no existeixen. Jo utilitzo una mescla d'una pasta que aquí n'hi diuen Coquillettes (de Barilla) i de Spaguetti curts (de Lustucru). Les coquillettes són foradats i el caldo penetra a l'interior i això fa que quedin molt gustosos. Els spaguettis curts recorden més als fideus de casa.
No deixeu que l'aigua es consumeixi completament. El secret és que quedin ben sucosos!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada