diumenge, 6 de maig del 2012

No tot són èxits: Tatin de carbassó-nitzada


Perquè veieu que no tot són èxits, aquí teniu una recepta original però d'execució més aviat pèssima: la tatin de carbassó-nitzada. És relativament senzilla de fer però també, si m'ho permeteu, de cagar-la. 

A la base la idea és molt bona: una tatin de carbassons tallats a trossos d'un centímetre i mig o dos i passats per la paella, amb una mica de mantega, d'oli, de mel i de farigola. Després cobert amb una massa de pasta de full i tot plegat posat al forn.

Jo ja sé que el meu defecte en temes culinaris és deixar el foc massa alt. En aquest cas no crec que estigués massa alt però el fet de treballar amb mel va fer que aquesta caramel·litzés una mica massa ràpid. El resultat es prou perceptible. 

En tot cas és una recepta que caldrà repetir perquè és original i molt presentable. Això sí, fent ben atenció al foc i en particular al color del caramel. 

Si ho voleu provar les proporcions són les següents:

4 carbassons
1 massa de pasta de full
40g de mantega i un raig d'oli
2 c/c de mel
6 brins de farigola
sal i pebra

Cocció 10 minuts d'un costat + 10 minuts de l'altre a la paella + 30 minuts al forn a 220 ºC (segons les indicacions de la pasta de full).    
 





2 comentaris:

  1. heheh, a vegades passa!!
    Jo una vegada vaig penjar una pífia de bollicaos... que de bollicaos només el nom ja que eren durs com una pedra!!!

    http://nototsonpostres.blogspot.com.es/2009/01/bollicaos-casolans.html

    Però vaig avisar! :-)

    PTNTS Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Penso que no es just publicar nomes els exits. Al cap i a la fi sempre hi ha coses que surten millor i altres no tant be i es sobretot dels errors que un apren.

      Per certr, els bollicaos no tenen mala pinta!

      Petons, Joan

      Elimina