No us preocupeu, no hi haureu de passar 12 hores per dia perquè es tracta d'una BD. Que què és una BD? Són les inicials que utilitzen els francesos per dir una 'banda dibuixada', el que nosaltres coneixem com a còmic. Sí, podia haver començat per dir-vos que es tractava d'un còmic però us hauríeu fet una idea equivocada. Perquè quan pensem en un còmic pensem amb el Mortadelo i Filemón o amb el Zipi-Zape (que cadascú pensi en el títol que vulgui, eh!). Es a dir, per a un públic principalment juvenil, mentre que la BD es dirigeix més aviat a un públic adult.
Els Ignorants d'Etienne Davodeau és doncs una BD que ens acompanya al llarg d'un any de la vida d'un dibuixant de BD (el propi autor) i d'un banquer reconvertit en vinyater que decideixen iniciar-se mútuament al món de l'altre. Al llarg de més de 250 pàgines podarem la vinya, llaurarem el camp, recollirem el raïm, descobrirem què és la biodinàmica i elaborarem el vi, al mateix temps que anirem a visitar un editor, donarem un volt per una impremta i visitarem diversos autors, il·lustradors i dibuixants. Amb una gran dosi d'humor però també amb la major sinceritat. Tot això ho narra i ho il·lustra l'Etienne Davodeau mentre descobreixen i comparteixen cada un la passió de l'altre. Una passió que vinyeta a vinyeta l'autor transmet sense cap problema. I nosaltres lectors, un cop arribats a la darrera, acabem caient en la trampa i tan voldrem explorar nous autors de còmics com iniciar-nos en el món del vi i de la vinya.
Cal dir que tan les il·lustracions com el text són molt expressius. Si no em creieu jutgeu per vosaltres mateixos...
Cal dir que tan les il·lustracions com el text són molt expressius. Si no em creieu jutgeu per vosaltres mateixos...
Hola Joan! :) Mira que el món dels vins m'interessa poc tirant cap a gens, i tot i així tens raó que aquest llibre (o BD!) fan venir ganes de llegir sobre aquest tema!! Ostres, 8 sota zero a París... ja pots estar ben proveït de receptes i llibres jeje
ResponEliminaUn petó!!
Hola Anna,
Eliminaa pesar que el teu es el primer comentari, no ets la primera que et crida l'atencio el llibre. Val la pena, espero que el tradueixin al catala algun dia.
Aquest dissabte, galtes de bou amb xalotes i cuinades al vi blanc. Dos hores trenta de xup-xup. A veure com surten. Si valen la pena potser sigui el proper post... El que fa el fred!!!!