Aquest text forma part del fragment seleccionat per acompanyar la recepta de "Mongetes del ganxet saltades amb popets" al llibre Santi Santamaria entre llibres i fogons. No crec que fos escollit per en Santi directament però trobo que és molt oportú. Santi estimava la cuina i donava aquesta claredat d'aquest camí que és la cuina que mena al nostre poble.
En honor a aquest gran cuiner, us recomano, que proveu aquest plat ben fàcil i que val molt la pena.
Per preparar les Mongetes del ganxet saltades amb popets necessitareu:
- 200 g de mongetes bullides [o de pot]
- 300 g de popets [o calamarsons]
- 50 g de cansalada en daus
- 1 pebrot
- 1 carbassó
- 1 pastanaga
- 1 all tendre
- oli, pebre vermell, julivert picat
Preparació
Talleu totes les verduretes i fregiu-les. Talleu els popets i fregiu-los també utilitzant una altra paella. Salteu les mongetes amb la cansalada. Barregeu les verdures amb les mongetes i els popets. Acabeu amanint el plat amb una barreja d'oli, pebre vermell i julivert.
Bon profit, i gràcies Santi per tots aquests plats deliciosos que ens as llegat!
Hola Joan , guapo tu
ResponEliminaa casa ens encanta aquesta recepta,..la meva iaia ja la feia però no i posava pebre vermell sinó negre i un raig de vi, prova, queda de 10...com cuinava de be pobreta
Visc a la zona del fesols del ganxet,( Maresme ) a casa quan vivia el meu pare en feien camps sencers, recordo que venien camions a buscar els sacs de fesols,...ara tot perdut, quina pena...
mil petonets i fins aviat, Susanna
La darrera vegada la vaig preparar amb fesols de Santa Pau i estava boníssim.
ResponEliminaLa propera serà amb fesols del Maresme i el raig de vi. Ja em ve la salivera...
¡Qué mezcla de ingredientes más buena!
ResponEliminaUn abrazo.
Sara