divendres, 25 de març de 2011

Santi Santamaria entre llibres i fogons

"Quan un està sol estima les coses. Perquè les coses tenen una claror que no depèn del sol i que és com la claredat dels camins que menen a un poble, a un alzinar, anc que cap viatger no vagi al poble ni a l'alzina" ["El mar" de Blai Bonet, 1958]


Aquest text forma part del fragment seleccionat per acompanyar la recepta de "Mongetes del ganxet saltades amb popets" al llibre Santi Santamaria entre llibres i fogons. No crec que fos escollit per en Santi directament però trobo que és molt oportú. Santi estimava la cuina i donava aquesta claredat d'aquest camí que és la cuina que mena al nostre poble.

En honor a aquest gran cuiner, us recomano, que proveu aquest plat ben fàcil i que val molt la pena.

Per preparar les Mongetes del ganxet saltades amb popets necessitareu:

  • 200 g de mongetes bullides [o de pot]
  • 300 g de popets [o calamarsons]
  • 50 g de cansalada en daus
  • 1 pebrot
  • 1 carbassó
  • 1 pastanaga
  • 1 all tendre
  • oli, pebre vermell, julivert picat

Preparació

Talleu totes les verduretes i fregiu-les. Talleu els popets i fregiu-los també utilitzant una altra paella. Salteu les mongetes amb la cansalada. Barregeu les verdures amb les mongetes i els popets. Acabeu amanint el plat amb una barreja d'oli, pebre vermell i julivert.

Bon profit, i gràcies Santi per tots aquests plats deliciosos que ens as llegat!

3 comentaris:

  1. Hola Joan , guapo tu

    a casa ens encanta aquesta recepta,..la meva iaia ja la feia però no i posava pebre vermell sinó negre i un raig de vi, prova, queda de 10...com cuinava de be pobreta

    Visc a la zona del fesols del ganxet,( Maresme ) a casa quan vivia el meu pare en feien camps sencers, recordo que venien camions a buscar els sacs de fesols,...ara tot perdut, quina pena...


    mil petonets i fins aviat, Susanna

    ResponElimina
  2. La darrera vegada la vaig preparar amb fesols de Santa Pau i estava boníssim.

    La propera serà amb fesols del Maresme i el raig de vi. Ja em ve la salivera...

    ResponElimina
  3. ¡Qué mezcla de ingredientes más buena!
    Un abrazo.
    Sara

    ResponElimina