dissabte, 12 de març del 2011

Atenció als meus éclairs au Chocolat!


Els "éclairs au chocolat" són uns dolços semblants a les lioneses, d'una forma més allargada i farcits d'una crema de xocolata, caramel o també cafè. És un dolç molt típic a França on hi ha una gran tradició de tot el què es prepara a partir de la massa de lioneses, la famosa "Pâte à choux". 

Diuen que la tècnica és molt difícil de dominar però què voleu que us digui..., atenció als meus éclairs au chocolat!

Ingredients per la crema de xocolata
  • 1/2 l de llet semi-descremada
  • 4 ous
  • 100 g de sucre
  • 50 g de farina
  • 30 g de cacau (si utilitzeu Cola-Cao reduïu la quantitat de sucre) 

Ingredients per la massa de lioneses
  • 100 g de mantega
  • 4 ous + 1 rovell d'ou
  • 20 cl d'aigua
  • 5 cl de llet semi-descremada
  • 10 g de sucre
  • 150 g de farina
  • una mica de sal

Preparació

Primer comencem preparant la crema de xocolata. 
En un bol bateu els ous amb el sucre. Incorporeu-hi la farina i el cacau. Porteu a ebullició la llet i tireu-hi la mescla que acabeu de preparar. Deixeu-ho coure 3 minuts fins que prengui una textura de crema. Passeu-ho a un bol de vidre, tapeu la crema amb paper film i deixeu-la refredar.

Mentre la crema es refreda prepareu la massa de lioneses. 
Prepareu el forn a 200 ºC. Escalfeu l'aigua, la llet amb el sucre i un pèl de sal. Quan comenci a bullir, retireu-ho del foc i tireu-hi la farina. Remeneu enèrgicament, tot tornant-ho a posar al foc, fins que quedi una massa homogènia i que es desenganxi de les parets. 

Passeu la massa a un bol i, un a un, afegiu els ous remenant amb una cullera de fusta fins que quedi completament integrat abans de seguir amb el següent. Sobre la placa del forn coberta de paper de cocció i amb una mànega pastissera i un bec gruixut i llis (nº 8) feu els éclairs d'uns deu centímetres de llarg. Disposeu-los prou separats perquè no s'enganxin els uns als altres durant la cocció. Pinteu-los amb el rovell d'ou i poseu-los al forn. Deixeu-los coure uns 20-25 minuts.

Un cop s'hagin refredat suficient per agafar-los amb la mà, feu-los-hi un forat i introduïu-hi la crema de xocolata. Podeu utilitzar un altre cop la mànega pastissera, però aquest cop amb un bec més petit.

Podeu decorar-los amb una mica de sucre glace.



Bon apetit!

3 comentaris:

  1. Atenció i ooooooooooohhhhh! que bons t'han quedat!!
    A mi sempre m'ha fet cosa fer-los, diuen que és força complicat, però em sembla que tu dius que no n'hi ha per tant. Potser m'acabaré animant!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. A casa se'ls van menjar en cinc segons i en demanaven més. Molt malament no deurien sortir... Tot és qüestió de provar-ho un mateix.

    ResponElimina