Els "éclairs au chocolat" són uns dolços semblants a les lioneses, d'una forma més allargada i farcits d'una crema de xocolata, caramel o també cafè. És un dolç molt típic a França on hi ha una gran tradició de tot el què es prepara a partir de la massa de lioneses, la famosa "Pâte à choux".
Diuen que la tècnica és molt difícil de dominar però què voleu que us digui..., atenció als meus éclairs au chocolat!
Diuen que la tècnica és molt difícil de dominar però què voleu que us digui..., atenció als meus éclairs au chocolat!
Ingredients per la crema de xocolata
- 1/2 l de llet semi-descremada
- 4 ous
- 100 g de sucre
- 50 g de farina
- 30 g de cacau (si utilitzeu Cola-Cao reduïu la quantitat de sucre)
Ingredients per la massa de lioneses
- 100 g de mantega
- 4 ous + 1 rovell d'ou
- 20 cl d'aigua
- 5 cl de llet semi-descremada
- 10 g de sucre
- 150 g de farina
- una mica de sal
Preparació
Primer comencem preparant la crema de xocolata.
En un bol bateu els ous amb el sucre. Incorporeu-hi la farina i el cacau. Porteu a ebullició la llet i tireu-hi la mescla que acabeu de preparar. Deixeu-ho coure 3 minuts fins que prengui una textura de crema. Passeu-ho a un bol de vidre, tapeu la crema amb paper film i deixeu-la refredar.
Mentre la crema es refreda prepareu la massa de lioneses.
Prepareu el forn a 200 ºC. Escalfeu l'aigua, la llet amb el sucre i un pèl de sal. Quan comenci a bullir, retireu-ho del foc i tireu-hi la farina. Remeneu enèrgicament, tot tornant-ho a posar al foc, fins que quedi una massa homogènia i que es desenganxi de les parets.
Passeu la massa a un bol i, un a un, afegiu els ous remenant amb una cullera de fusta fins que quedi completament integrat abans de seguir amb el següent. Sobre la placa del forn coberta de paper de cocció i amb una mànega pastissera i un bec gruixut i llis (nº 8) feu els éclairs d'uns deu centímetres de llarg. Disposeu-los prou separats perquè no s'enganxin els uns als altres durant la cocció. Pinteu-los amb el rovell d'ou i poseu-los al forn. Deixeu-los coure uns 20-25 minuts.
Un cop s'hagin refredat suficient per agafar-los amb la mà, feu-los-hi un forat i introduïu-hi la crema de xocolata. Podeu utilitzar un altre cop la mànega pastissera, però aquest cop amb un bec més petit.
Podeu decorar-los amb una mica de sucre glace.
Bon apetit!
Atenció i ooooooooooohhhhh! que bons t'han quedat!!
ResponEliminaA mi sempre m'ha fet cosa fer-los, diuen que és força complicat, però em sembla que tu dius que no n'hi ha per tant. Potser m'acabaré animant!
PTNTS
Dolça
A casa se'ls van menjar en cinc segons i en demanaven més. Molt malament no deurien sortir... Tot és qüestió de provar-ho un mateix.
ResponEliminaAra mateix me'n menjaria un (o dos)...
ResponElimina