diumenge, 2 de maig del 2010

Tapes variades (II)

Com deia en la primera part de Tapes Variades, aquestes són una bona solució quan venen amics i no volem passar massa temps a la cuina. Si feu les mini pizzes de porro que us presentava la setmana passada i hi afegiu uns taquets de truita de patata i ho completeu amb una mica de pernil i formatge, el resultat està assegurat. Regueu-ho tot amb un bon vi negre i tindreu l'èxit assegurat.  

Ingredients per la truita de patata (per a 5/6 persones)

  • 6 ous
  • 4 o 5 patates grans
Ingredients opcionals 
  • 1 - 2 cebes grans
Ingredients per fer variants i ser més original
  • sobrassada (opció 1)
  • xoriço (opció 2)
  • porros (opció 3, en substitució de la ceba)

Preparació i cocció
Pelar les patates, tallar-les pel mig i cada tros tallar-lo en dos. Cada un del trossos que surten tallar-lo a làmines ben fines. En una paella prou gran afegir-hi oli (mig dit). Hi ha qui hi posa molt oli, però crec que es pot fregir les patates amb molt menys oli si es té una mica de paciència i es couen les patates tapades i a poc foc. Afegir-hi les patates. Si la fareu amb ceba, aquesta l'haureu tallat a lamines fines. Poseu-la al mateix temps que les patates. Deixar que es cogui a poc a poc fins que les patates es desfacin al remenar. Quan estiguin cuites posar la paella una mica inclinada i deixar que l'oli s'escorri.
Batre els ous en un vol ben gran. Quan estiguin ben batuts, afegir-hi les patates evitant que hi vagi molt oli. Remeneu-ho i deixar-ho reposar una mica perquè l'ou amoroseixi les patates. Si utilitzeu algun dels ingredients per fer variants i ser més originals ara és el moment de fer-ho.
Assegureu-vos que a la paella no hi queda massa oli. Cal que n'hi hagi prou per que la truita no s'enganxi però no massa perquè si no o vessarà o us pot cremar quan li doneu la volta. Escalfeu l'oli i tireu les patates i l'ou a la paella. Baixeu el foc doncs la cocció és lenta i se us cremaria. Quan veieu que l'ou és gairebé cuit i que en queda poc de líquid per la part de sobre, agafeu un plat més gran que la paella, poseu-lo a sobre i amb molt de compte però amb decisió doneu-li la volta. Torneu a posar la truita a la paella i deixeu que acabi de coure l a part de sota.

En aquest punt pot ser que us doneu compte que s'ha torrat massa. Encara teniu una segona oportunitat. Intenteu que no es cremi la part de sota. Un cop haureu tret la truita de la paella podreu escollir el costat que més un agradi i que presentareu.

Deixeu-la reposar una estona. Serviu-la freda, calenta o tèbia com més us agradi.

Bon profit!   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada