dissabte, 22 de maig de 2010

Un gran Saint Emilion a preu de crisi

Us agradaria provar un gran Bordeus. Us agradaria provar un Saint Emilion gran cru però el preu us tira enrere? Deixeu-vos temptar per un segon vi: la qualitat és la mateixa, la tècnica, el "savoir-faire" i l'enòleg també. Només canvia el raïm que procedeix de vinyes un pèl més joves. Per què no proveu un Château Figeac? No us ho penseu massa. En aquests moments podeu trobar el segon vi La Grange Neuve de Figeac a molt bon preu a cdiscount.fr. El preu normal ronda els 30 Euros però el podeu comprar per poc més de 15.


Désignation Description Qté PVTTC
La Grange Neuve de Figeac 2004 Vin rouge - Bordeaux - Saint Emilion Grand Cru - 2d Vin de Château Figeac 1er Cru Classé de Saint Emilion - Vendu à l'unité - 1 x 75cl 1 15,99 €

Però què és un segon vi?

Habitualment un gran Château de Bordeus produeix un sol vi. Cada any s'arranquen 2% de vinyes velles i es reemplacen amb les vinyes noves. Tot i així les vinyes tarden uns anys abans de poder produir raïm de prou qualitat per fer un gran cru. Antigament aquest raïm es venia a altres productors. Avui alguns Château l'utilitzen per produir un segon vi utilitzant tot el coneixement i la infraestructura que ja tenen. S'obté així un vi de qualitat notable molt semblant al gran cru que es ven a un preu més assequible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada