diumenge, 14 de febrer del 2010

Peus, orella i cap de porc amb fesols de Santa Pau



Adaptació d'una recepta de la Carme Ruscalleda...

Ingredients (per a 5/6 persones)

  • 2 peus de porc, 1 orella i 2 trossos de cap bullits
  • el caldo de bullir els peus
  • sofregit de pastanaga, ceba i tomàquet
  • 1 tros de xoriço
  • 250 g de fesols de Santa Pau
Preparació i cocció

Cal preparar els peus d'un costat, les mongetes de l'altre i finalment el el sofregit.

Peus i orella de porc:
Posar una olla amb aigua abundant. Afegir-hi els peus, la orella i el cap si en teniu. Els peus partits en dos si és possible. Afegir-hi unes quantes herbes aromàtiques (api, julivert, farigola). Posar al foc i bullir 2 h 30m. Si teniu una olla a pressió en 50 minuts o tindreu enllestit. Quan es refredi una mica podeu desossar els peus.

Fesols de Santa Pau:
Si son secs, posar-los en aigua la nit abans amb una bona cullerada de . Al matí netejar-los bé amb molta aigua. Posar-los al foc amb una mica de farigola i una fulla de llorer. Quan arrenqui el bull espantar-los amb un bon raig d'aigua freda. Quan torni a arrancar el bull, baixar el foc i deixar coure 30 minuts. Escorreu-los.

Sofregit:
Tallar 2 pastanagues a daus ben petits, 2 alls (no oblideu treure'n l'ull si no voleu passar mala tarda), 2 xalotes ben fines i 4 tomàquets a daus ben petits. En una paella sofregir la ceba i la pastanaga durant 10 minuts. Afegir-hi l'all i deixar-lo un minut més. Tirar-hi, finalment, el tomàquet i el xoriço tallat a daus i deixar sofregir una estona.

Composició final:
Afegir els peus de porc al sofregit i els fesols. Cobrir amb caldo de bullir els peus i deixar coure 8 minuts. Apagar i servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada