diumenge, 7 de febrer del 2010

Suculenta llengua!


Al meu restaurant favorit Japonès tenen sempre llengua de bou (langue de bœuf) i és deliciosa. Quan tinc ganes de menjar una mica més que uns quants sushis, la llengua és toc segur. És una carn molt tendra i si no t'ho diguessin passaria per un entrecôte de primera qualitat. Fa molt temps que penso que ho he de provar i aquest cap de setmana m'he decidit. Aquí teniu la recepta...


Ingredients (per a 4/5 persones)
  • 1700 g de llengua crua
  • sofregit de ceba i tomàquet
  • uns quant bolets, moixernons o similar
  • vi negre
  • herbes del caldo (pastanaga, ceba, etc)

Preparació i cocció

Cal començar per bullir la llengua d'una sola peça en molta aigua i amb les herbes del caldo. Ho podeu deixar bullir 90 minuts. Treure la llengua i pelar-la (aquesta és la part més rotllo, però no costa massa). Tallar la llengua en daus de 3x3cm.

Preparar el sofregit de ceba i tomàquet. Afegir-hi la llengua amb un fons de caldo just que cobreixi la llengua. Hi podeu afegir, si voleu, una mica de concentrat de caldo de bou Knorr (ei! són fantàstics! Molt millors que els "cubitos"). Afegir una mica de vi negre i deixar coure uns 30 minuts. Afegir-hi els mixernons de l'àvia (rehidratats i nets). Una mica de farina si voleu espessir la salsa. I la pastanaga del caldo tallada a rodanxes. Llestos!

Per acompanyar-ho una mica de pasta que agrada a tothom.

(A la foto amb pasta Yoshii Sômen japonesa amb pètals de crisantems grocs!)

La carn és tant tendra que agrada tant a petits com a grans!


Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada