diumenge, 1 de desembre de 2013

Canelons d'ànec i terrina de carn d'olla


Quan fa uns dies pensàvem què preparar per avui diumenge, que teníem uns amics a dinar, no acabàvem de tenir idees. Buscàvem alguna cosa bona, que agradés però que no portés massa feina. Calia trobar una recepta que es pogués preparar el dia abans.

Després de donar-hi moltes voltes vaig caure amb la recepta de la terrina de carn d'olla que ja he presentat alguna vegada i que sempre té molta acceptació. Aquesta recepta es fa normalment amb les restes de l'escudella i de la carn d'olla. Aquest cop, però, la vaig preparar només per fer la terrina. El bullit el vaig fer divendres i dissabte vaig preparar la terrina per menjar-la avui diumenge. Per acompanyar-la, una mica d'amanida i una salsa de mostassa que queda molt bé, fa contrastar els sabors i li dóna un cop de calor si no volem passar la terrina per la paella abans. 

El plat principal ja era una mica més difícil. Però fa uns dies vaig imprimir una recepta de Dulces Bocados de canalons d'ànec confitat, poma i foie gras. Com que fa dies que volíem provar-ho i no trobàvem el moment vàrem pensar que era una bona ocasió. El canelons els vàrem fer dissabte i la beixamel diumenge. 

Aquest matí només hem hagut de preparar el menjar dels més menuts. Unes fajites de pollastre i verdures que sempre tenen molt bona acceptació i que no porta massa feina. 

El menú era complet. Crec que és la primera vegada que arriben els convidats i tot està llest, no cal fer corregudes a la cuina per preparar coses de darrera hora i podem aprofitar de l'amistat i la conversa amena que porta la gent de fora. 

Finalment no hi ha res millor que tenir-ho tot llest i poder passar un bon moment. 

Així que ja sabeu si teniu gent a dinar i no voleu trencar-vos massa la closca aquí teniu un menú que de segur us sortirà molt bé. 

Ah! Un consell d'última hora. Penseu a preguntar si els convidats tenen algun tipus d'al·lèrgia, no sigui que us passi com a nosaltres que un d'ells ho era a l'api. La pobra s'ha perdut l'entrant..., però s'ha rescabalat amb el plat principal i les postres. 

Que tingueu una bona setmana. 

4 comentaris:

  1. Ostres, quina feinada!!!! Però quina bona pinta que fa tot....

    ResponElimina
    Respostes
    1. La clau és poder-ho preparar per etapes!

      Elimina
  2. nen, això ha de ser sublim!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'asseguro que sí. De la terrina em van quedar verdures i caldo. Ho tinc congelat esperant trobar el moment per repetir l'experiència. I els canelons també estaven molt bons. El millor és fer una beixamel ben clareta per poder-la mesclar bé amb lànec. Fantàstic!

      Elimina